Siirry pääsisältöön

Kevään Sisustustrendi Värit

Kevät tekee pikkuhiljaa tuloaan, vaikka ulkona paukkuukin pakkanen 🥶 Eilen aurinko paistoi ihanasti koko päivän ja kissamme halusivat heti parvekkeelle nuuhkimaan ilmaa ja nauttimaan auringon tuomasta lämmöstä. Tosin lämmöstä nauttiminen ei tainnut mennä ihan nappiin, sillä kissat hiipivät sisälle yksi toisensa jälkeen melko nopeasti ja menivät kasoihin nukkumaan.

Mitäpä sitten voit odottaa tämän kevään sisustustrendeistä? No, ainakin värien käyttöä yhdistellen minimalistiseen sisustukseen.

Väreillä vahva vaikutus mielialaan

Väreillä on vahva vaikutus mielialaan, sillä ihminen on visuaalinen olento. Ympärillä olevat värit vaikuttavat siihen millaiseksi olomme tunnemme ja siksi mielestäni on tärkeää, että kotona viihtyy ja siellä tunnelma on kohdillaan.

Ympäröi itsesi asioilla ja esineillä, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Kokeile rohkeasti yhdistellä eri sävyjä ja värejä sekä kuvioita että kuoseja, joita et normaalisti yhdistelisi. Tärkeintä tässä on, että luot tilan, joka tekee sinut onnelliseksi ja hyväksi. Tilan ei tarvitse vastata kevään sisustustrendi värejä tai olla viimeisimmän sisustustrendin mukainen. Se tila saa olla kuten sinä, luova, kaunis ja muuttuva. Tärkeintä on, että annat oman luovuutesi virrata ja luot tilan, joka on ehkä hieman hullu sukulaisten tai ystävien mielestä, mutta se tila on sinun ja tärkeintä on mitä sinä tunnet, kun astut siihen tilaan. Tälläinen tila voi olla hyväksi mikäli maalaat paljon, kirjoitat tai haluat muuten vain olla hetken tilassa, joka tekee sinut onnelliseksi raskaan työpäivän jälkeen.

Tämän kevään sisustusväreissä loistaa Välimerelliset sävyt kuten aprikoosin, pinkin, vihreän ja sinisen sävyt sekä maanläheiset sävyt kuten ruskean eri sävyt.

Vuoden 2024 Värit

Y354 Cumulus, J407 Siesta, M384 Basilika, Bubba In Berlin,
M323 Hertta, Nude In Nizza, L373 Smaragdi, S302 Greippi
 

Yllä olevasta värikartasta voit poimia "onnellisuus tilaasi" sävyjä, mikäli jokin näistä väreistä saa sinut hyvälle tuulelle, iloiseksi, energiseksi, onnelliseksi tai inspiroituneeksi. Itselläni usein keltaisen sävyt saavat minut inspiroitumaan, vaikka kyseistä sävyä ei löydy nykyisestä sisustuksesta eikä minulla ole juuri keltaisia vaatteitakaan.

Men on Mars, Olives in Oman, V463 Autiomaa, Coffee in China,
S471 Etruski, S451 Maja, M449 Luola, Gold in Ghana

Ruskea ja muut maanläheiset sävyt kuten nougat, suklaanruskea ja karamelli, hiekka ja maitokahvi eivät välttämättä kuulosta väreinä niin houkuttelevilta kuin esim. yllä mainittu Smaragdi, Hertta tai Greippi. Silti näitä mummolastakin tuttuja sävyjä nähdään kevään sisustuksessa.

Fog In France, Dust In Dallas, H353 Lemmikki,
L429 Indigo, J356Taivas, L433 Atlantis

Lumoavat sinisen sävyt tekevät myös paluun tänä vuonna. Sinisen eri sävyt raikastavat ja rauhoittavat sisustusta. Tämän kevään sinisen trendisävyissä on mukava myös hieman harmaata kuten sävyt Fog In France ja Dust In Dallas. 

Valitse enintään kolme väriä tai sävyä, joita haluat lisätä sisustukseesi ja toista näitä valittuja sävyjä pinnoissa, huonekaluissa ja esineissä. Värikkäillä tekstiileillä, valaisimilla, taiteella ja sisustusesineillä tuot helposti väriä sisustukseen ja lisäävät myös persoonallisuutta sisustukseen.

Mikäli värit kiehtovat sinua ja haluat saada kotiisi enemmän väriä, mutta et tiedä mitä olisi hyvä valita tai haluat varmistusta värivalinnoillesi, ota minuun rohkeasti yhteyttä Sisustus Oivallus ja varaa oma suunnitteluaikasi.

~ Minna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Väreistä Voimaa Jaksamiseen

Tämän kertainen blogipostaus on hieman erilaisempi kuin aiemmat. Minulla tuli töissä burn-out ja olin saikulla muutaman viikon. Tämän muutaman viikon aikana sain käsiteltyä uupumukseni päällimmäiset tunteet, mutta töitä sen parissa täytyy edelleen tehdä, sillä olen palannut takaisin päivätyöhöni, joka on kaikkea muuta kuin sisustamisen iloa. Uupumuksen vuoksi tunsin syyllisyyttä ja mietin, että onko ookoo tuntea näitä kaikkia tunteita. Mietin ettei minulla ole syytä olla uupunut, mutta loppujen lopuksi syyllä ei ole väliä. Uupumusta saa tuntea, vaikka siihen ei olisi erityisen painavaa syytä. Musiikista voimaa... Kahden viikon aikana palasin kuuntelemaan esiteininä idolisoimaani Arja Korisevaa ja koin saavani kosketuksen omiin tunteisiin hänen musiikin kautta. Lopulta ymmärsin mikä tunne uupumukseni takana oli ja lopulta sain lisävoimaa väreistä. Voimaa Väreistä Kuvittelin istuvani meren rannalla ja katsovani kauas kaukaisuuteen. Tarkastelin mielessäni taivaan eri sinisen sävyjä ja mer

Valoa Pimeneviin Iltoihin

Näin se vaan on, että ilmat ovat muuttuneet kylmemmiksi ja illat alkavat pimetä yhä aiemmin ja siksi onkin tärkeää millainen valaistus kodissasi on. Valaistus on tärkeä osa kodin sisustusta ja myös lämpötilalla on merkitystä, sillä se voi muuttaa huoneen tunnelmaa täysin. Olen oppinut nauttimaan pimenevistä illoista polttelemalla eri tuoksuisia tuikkuja ja parvekkeellani on koristevalo köynnös. Uusin sen hiljattain kun vanhassa valo alkoi olla jo niin himmeä ettei se enää valaissut eikä tuonut yhtä tunnelmallista valoa kuin sen ollessa uusi. Parvekkeeni on sisustukseltaan aika musta ja tummanpuun sävytteinen lukuun ottamatta valkoisia seiniä. Aiemmat valot olivat musta johdolliset, joissa oli kirkkaat led lamput. Uutta ostaessa melkein päädyin samaan, mutta halusin tietoisesti pehmentää parvekkeen tummaa sisustusta ja valitsin uusiksi valoiksi vintage henkisen valoketjun, jossa lamput olivat kultakoristeiset ja itse lamppukin vähän muotoiltu. Ihanat valot ovat tuoneet tunnelmallista va